Gıda Katkıları

Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları

Katkı maddeleri birçok kullanışlı fonksiyonlarından dolayı yiyeceklerde kullanılmaktadır. İnsanların çoğu yiyeceklerini kendileri çiftliklerde yetiştirmediğinden, çalıştıkları veya yaşadıkları yerlere yakın yerlerden satın alarak temin etmektedirler (16).

Dolayısıyla yiyeceklerin yetiştikleri veya imal edildikleri yerlerden çok uzaklara sağlıklı bir şekilde ve bozulmadan gelmesi gerekmektedir. Bu ise katkı maddeleri ile sağlanmaktadır. Katkı maddeleri aynı zamanda bazı gıdaların besin değerlerini arttırmakta ve onların tadını, yapısını, rengini ve dayanıklılığını arttırarak daha çekici hale getirmektedir

KARMİN %52 (KOYU KARMİN)
FERMA 4000
FERMA 1200
FOSFAT (PH:8.8)
STPP (PH:9.2-10.3)
TÜTSÜ SMOKE P50
TÜTSÜ SMOKE C10
SODYUM ERİTORBAT
KARMİN LAKE %50 (AÇIK KARMİN)
HİBİSKUS (RED COLOURING POWDER)(KARMİN MUADİLİ, HELAL BELGELİ, BİTKİSEL MAMÜL)